2016. november 30., szerda

Julie Garwood - A titok


Kiadó: GABO KÖNYVKIADÓ 

Oldalak száma: 408

Eredeti cím: The Secret

Kiadás éve: 1993

Sorozat: Felföldi urak 1.

Fülszöveg: Judith ​​Hampton gyönyörű, büszke és hűséges lány. Gyermekkori barátnője állapotos, és Judith megígérte neki, hogy mellette lesz a nehéz pillanatokban. De más oka is volt, hogy elhagyja sivár angliai otthonát, és megtegye a Felföldre vezető hosszú utat. Találkozni akart soha nem látott apjával, a Maclean nemzetség urával. Semmi nem készíthette fel azonban a barbár skót harcos látványára, aki azért érkezett, hogy elkísérje a földjére… Iain Maitland, nemzetségének vezetője, büszke és hatalmas nagyúr, olyan ellenállhatatlan vonzerővel, amilyennel Judith még soha nem találkozott. A hagyományok tisztelete és az új utak keresése csap itt össze, de Judith még szenvedélyes vitáik közepette is élvezi a férfi gyengéd csókjait és gondos törődését. Iaint elképeszti a lány bátor fellépése, elbűvöli üdesége, rabul ejti gyengéd természete, és hagyja, hogy magával ragadja Judith szerelme. Semmi sem árthat a vonzalomnak vagy a bizalomnak, melyet a férfi iránt érez… még a féltve őrzött titok sem, mely meghiúsíthat egy fontos szövetséget vagy a szerelmek legcsodálatosabbikát! 


Véleményem: Hogy miért is kezdtem bele ebbe a könyvbe? Igazából sok jót hallottam róla, így úgy gondoltam semmit sem veszíthetek avval, ha adok neki egy esélyt. Több ismerősöm is állította, hogy ez egy szenzációs könyv, a kedvenc könyvük, és hogy vagy már 5-ször olvasták, így nekem is mindenképpen el kell olvasnom. Ezek után nem kis elvárásokkal vetettem bele magam ebbe a könyvbe. Lássuk, hogy tetszett! :)
The girl on the right is how I see myself. Even at my (still relatively young but also adult) age, I'm still a little girl at heart. <3:
Alapvetően ez volt az első általam olvasott történelmi romantikus regény. És nagyon tetszett. Az eleje kifejezetten pörgős. Először a múlt történéseit, az alapszituációt ismertette meg velünk az írónő, majd fokozatosan tértünk át a jelen történéseire. Alapvetően van két kislány még régről, akik szoros barátságot kötnek, annak ellenére, hogy az egyikük angol, míg a másikuk skót. Megígérik egymásnak, hogy mindig barátok  lesznek, ami a valóban így is történik. Illetve azt is megígérik egymásnak, hogy amikor egyikük állapotos lesz, ott lesznek egymásnak. Így is történik. Mindketten felnőtté érnek, Frances Catherine (skót) állapotos lesz, így ragaszkodik hozzá, hogy barátnője Judith (angol) mellette legyen. Ám mivel a skótok utálják az angolokat,  nem olyan egyszerű Judithot elhozniuk. Végül Ian, Frances Catherine sógora, a nemzetség vezetője az, aki elmegy az angol nőért, s reméli, hogy a lánynak inába száll a bátorsága, amint meglátja a harcosokból álló kíséretet. Ám meglepetésére a nő egyáltalán nem szeppen meg. Csak a barátnőjén jár az esze, és azon, hogy mellette kell lennie majd...
Képtalálat a következőre: „scottish man”Mindenesetre a történet megfogott. Tetszett, hogy a történelemből merít, hogy bemutatta azt az ellenségeskedést, azt az előítéletességet, ami azt angolok és a skótok között volt. Emellett nagy szerepet kapott a bábaság kérdése is. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen témáról olvashattam, ám kifejezetten tetszett. Julie Garwood abszolút visszaadta a korra jellemző maradiságot, azt hogy mindenki csak a maga igazára adott. Sokszor meg is döbbentett, amikor a vallás került a terítékre.
Julie Garwoodot illetően mindenképpen meg kell említenem azt is, hogy remek leírásokat adott mind a természetről, a környezetről, mind bizonyos bábasággal kapcsolatos eljárásokról. Játszi könnyedséggel megjelentek előttem a képek a szülést illetően, pedig én magam még nem osztozom a szülőanyák sorsán.
They don't know what the future will bring to them. Only the love can calm them hearts.:Szintén fontos momentuma volt a történetnek a szerelmi szál. Igazán kidolgozottnak, érzelmesnek tűntek. A szereplők érzései, szenvedései és döntései reálisak voltak, mindet át tudtam érezni. Felnőtt könyv révén az erotikus jelenetekből sem lesz hiány. Kellően fülledt, ám mégis romantikus részeknek köszönhetően a magamfajta romantikus beállítottságú olvasóknak, nem lesz okuk panaszkodni.
Mindemellett olyan hősszerelmes férfi karaktert kaptunk, amitől a nők lába kocsonyássá válik. Ian egyénisége nagyon megfogott. Erős, férfias, buján. Minden nőt izgalomba tudott hozni.  Bár az elején eléggé merevnek tűnt, a mi kis főszereplőnőnk mellett kellően felolvadt.
Kapcsolódó képAmi Judithot illeti, kiváló főszereplőnő volt. Pici, mégis harcias, aki kiáll az elveiért. Bátor, sokszor már ostobán. Hősködött, ám mindig jót akart. Igazi badass szereplő, akikről szívesen olvas az ember.
Frances Catherine és Judith kapcsolata szintén nagyon a szívemhez nőtt. Julia olyan kapcsolatot hozott létre, melyre úgy hiszem, sokan irigykedünk. Többször könnyeket csalt a szemembe, a kettejük közti mindent elsöprő elszántság, a szeretet. Talán velősebb részét képezte a történetnek, mint maga a szerelmi szál.
Hogy teljes legyen a kép, nem kevés titokkal is szembe kell néznünk. Olyan momentumokra derült fény, melyekre ugyan számítani lehetett, mégis meglepetést okozhat számunkra. 
Képtalálat a következőre: „skót klánok”Szintén szeretném kiemelni azt, hogy Juliának nagyon jó humora van, mely áthatotta az egész könyvet. Rengeteg vicces jelenetben lehetett részem, mely leginkább a két főszereplő, Ian és Judith párbeszéd párbajaiból származott. 
A kötet végül egy igazán korrekt véget kapott, így nincs okom a panaszra. Fülig érő mosollyal, elégedetten tettem le a könyvet. Nagyon ajánlom!

Értékelésem: Tetszett, bár nem egy olyan könyv, amit többször elolvasnék. Igazából azt sem tudom, hogy mi miatt nem lett a kedvenc könyvem, hiszen csak pozitívumokat tudtam felsorolni róla. Vicces,reális, jó leírások, megható érzelmek, gyönyörű kapcsolatok, szerethető és bátor szereplők. Titkokkal átitatott mű. Mégsem tudtam olyan pörgősen, lendületesen olvasni, mint ahogy egy ilyen könyvet kellene... Ettől függetlenül ajánlom!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.