2015. június 22., hétfő

Susan Ee - Túlélők világa

Susan Ee - World After - Túlélők világa - PuhatáblaKiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma: 380

Eredeti cím: World After

Kiadás éve: 2015

Sorozat: Angelfall 2.

Fülszöveg: Az angyalok dúlásának túlélői igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból. Mikor egy csapatnyi ember szörnyetegnek véli és foglyul ejti Paige-et, Penryn húgát , a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik. Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad. Penryn keresztül autózik San Franciscó-n, a testvérét keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik. Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyet az élükön. Ha választania kell, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogyan fog dönteni?


Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukásaVéleményem: Imádtam az Angelfall - Angyalok bukása című könyvet, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy nekem kell ez a könyv. Amint tudtam megrendeltem és most itt vagyok. :) Az első rész kellően morbid volt, romantikus, izgalmas és ördögi, majdnem hogy pokolian jó volt. (Az értékelésemet megtalálhatjátok a szövegre kattintva.) Hasonlóakban reménykedem, remélem nem kell majd csalódnom... Na, lássuk! 

Penrynnek és az Ellenállásnak épphogy csak sikerül meglépniük a Fészekben történt csatából. Penryn egy mutáns skorpió csípés miatt teszthalott lesz, Paige szörnyszülötté vált, a lányok anyja meg csak szimplán nem normális.  Ilyen feltételek mellett nem kell sok idő, hogy az Ellenállás tagjai, az emberek elkezdjék kiközösíteni a családot. Ám az igazi menekülés csak akkor kezdődik, amikor a civilek elkapják Paiget, mondván ő nem közülük való. Ugyan sikerül megszöktetni a kislányt, Paige önkényesen elszökik, így Penrynre nem vár más sors, minthogy megkeresse. Ám útjuk során sok kalanddal, veszéllyel, ellenséggel, korrupcióval kell szembenézniük. Vajon sikerül megmenteniük Paiget?

Angel apocalypse say WHAAA... It's just how I picture the world of Angelfall with Raffe and Penryn!Atya-gatya! Ez hiányzott nekem már jó ideje! Az első kötet is nagyon jó volt, de ez a rész, a Túlélők világa minden elvárásomat felülmúlta! Letehetetlen volt, minden szavát ittam magamba. Önmagában  már az is mindent elárul, ha azt mondom, hogy ugyan kisebb "mosdószünet" jellegű megszakításokkal együtt csaknem 8 óra alatt kivégeztem Susan Ee újabb szenzációs könyvét.  Wááh! Imádtam!! ♥
Már az elején, nagyjából az első 20 oldalon visszarázódtam a kötet megszokott hangulatába. Nem volt sok időnk a helyzetjelentésekkel sem foglalkozni, hiszen a kötet már a 40. oldalon hipersebbeségre kapcsol, és újabb harcokba keveredünk. És főhősnőnk, a vagány Penryn újfent nem tud ülni a babérjain. A történet már már kísértetiesen hasonlóan alakul az első részhez képest, ám kedvenc szereplőnk Rafi most messze kikerül a képből.
A cél nem más mint megmenteni (újból) Paiget, aki most önszántából lóg meg, és nem is akárhova viszi az útja. Szóval a megmentése nagyon bonyolult, és a tetejébe Penryn nem is egyedül indul útnak, hanem a bolond anyukájával. Remek kilátások! Persze akkor teljesedik csak ki a történet, amikor még fogságba is ejtik őket egy hajón, ahonnan aztán nincs menekvés. - Tehát kalandokban, izgalmakban bőven lesz részünk. :)
Persze a titkok is elmaradhatatlanok. Ahogy haladtunk előre a történetben úgy teljesedett ki egyre jobban a kép. Válaszokat kapunk a miértekre, a mutánsokra, és kirajzolódik előttünk egy igazán hátborzongató terv is, ami mégsem úgy sül el hál' Istennek, mint ahogy szerették volna.
AngelfallSzámomra talán az egyik legérdekesebb rész volt az, amikor Penryn Paige állapotáról tudott meg többet. Ha még emlékeztek rá, akkor tudjátok, hogy az első rész végén szegény Paigeből egy mutáns emberevő szörnyeteget varrnak össze az orvosok. Dokinak köszönhetően olyanokba lesz belátásunk, amik rengeteg mindenre magyarázatot adnak.
Az úgymond "Paige szál" lesz a könyv mozgatórugója. Ám azonkívül, hogy Susan elküldi egyik szereplőjét, hogy megmentse a kislányt, ennél jóval többet is t
esz. Ugyanis, ami Paiget illeti, szereplőink eléggé vegyes érzésekkel állnak a kislányhoz. És ez alól Penryn sem kivétel. Szívszaggató volt átélni ezt a kényes helyzetet. Azt, amikor az ember tulajdon nővére sem tudja, hogy hogyan álljon bizonyos helyzetekhez, vagy miképpen viszonyuljon egy torzszülött testvérhez. Ez az egész feszültséggel itatta át, az amúgy sem túl vidám könyvet.
Szerintem sokan vannak úgy vele, hogy Rafi miatt olvasták el az első részt, sőt akár ezt a részt is. Bár nekem az alapsztori, és maga a megvalósítás is nagyon tetszett az Angyalok bukásában, természetesen nálam is közrejátszott a tény, miszerint egy szuper helyes, félisten a szarkazmusával próbálja beégetni a főszereplőnket. Egyszerűen szeretem azokat a rossz fiúkat, akiknek jó a szövege! :)  Pont ezért szomorúan tapasztaltam, hogy a könyv utolsó 100 oldaláig nem tűnt fel a színen. Ám ez sem tudott rontani a kötet összhatásán. Susan ugyanis rendkívül bravúrosan oldotta meg a fennálló  helyzetet. Mivel Rafi a könyv első 3/4-ében nem szerepelt, ezért álmok, és emlékek formájában hozta vissza Penryn és persze a mi életünkbe a zűrös szárnyast. Az meg már csak a ráadás volt, amikor lényegében Rafi szemein keresztül láthattuk az eseményeket. Kifejezetten imádom, amikor egy történetet egy férfi szemein keresztül is újra átélhetek, úgyhogy ezért egy nagyon nagy puszit érdemelne Susan!
A másik (számomra fontos) momentum a szerelmi szál volt, ami meglepő módon nem teljesedett ki. Teljesen abban a hiszemben voltam, hogy ebben a részben Rafi és Penryn között több is történik, vagy legalábbis egy újabb szintre jutnak el ők ketten, ám ez egyáltalán nem így történt. Értem én, hogy a nephilimek veszélyesek, meg minden... de ez most komoly? Tényleg nem lesz semmi közöttük? Na, majd talán a következő részben több is történik... :)
Amiért még nagyon imádom Susant az nem más, mint a humor. Hangosan kuncogva olvastam a könyvet, és néha még a könnyeim sem maradtak el. Tündérmackó aztán sok örömöt hozott nekem. XD És persze Rafi "ellenállhatatlanul vonzó" (nem aranyos) szövegeitől is jó kedvem lett.
Ez a könyv csaták tömkelegéből állt össze, és érződik, hogy valami igazán nagy dobásra készül az írónő. A függővég, illetve az utolsó nagy csata továbbra sem hagy nyugodni... És persze nem is kellene említenem (hiszen szinte már magától értetődő), hogy függővéggel zárult ez a rész is. Nem tagadom, hogy kis híján egy két évest megszégyenítő bömbölésbe kezdtem, amikor az utolsó oldalra értem a könyvben. Nekem még szükségem lett volna legalább 200 oldalra ebből a sztoriból, mert ez a 400 oldal nagyon karcsú volt. Annyira megszerettem már a szereplőket és a történetet, hogy egyszerűen még egy kicsit velük szeretnék maradni. Pont ezért merem kijelenteni, hogy ez a sorozat hivatalosan is feltornázta magát a kedvenceim közé, és alig várom, hogy a következő részt is a kezemben tarthassam!

Értékelésem: Egyszerűen imádtam! Nem tudtam betelni vele. A könyv olvastatta magát, és elég hamar szomorú pillanathoz, a végéhez érkeztem. Egyszerűen nem akartam, hogy vége szakadjon ennek a zseniális történetnek. Sokkal jobban megfogott, mint az előző rész. Több érzelem, több izgalom, kaland, ármánykodás, titok várt minket ebben a könyvben, mint az Angyalok bukásában. Bár ez kevésbé találtam morbidnak, mint az első részt, ez sem szenvedett hiányt a véres jelenetekben.  A szerelmi szál úgy ahogy volt meglepetésként szolgált a számomra. A szereplőkben azonban jellemfejlődést észleltem. Főleg Rafinál és Penrynnél. Penryn egy igazi vagány főhősnő, aki mer kardot rántani, és mindig feltalálja magát. Minden kidolgozott volt, igényes, átgondolt, vicces, stílusos. Egyszerűen nem lehet nem imádni!!
Mindenkinek olvasnia kell!! ♥♥♥♥










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.