2015. március 12., csütörtök

Abbi Glines - Ha esélyt adnál

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 304

Eredeti cím: The Vincent Boys 2.

Kiadás éve: 2014

Sorozat: A Vincent-fiúk 2.


Fülszöveg: Féktelen szerelmi történet; gyógyír azoknak, akiknek a Ha az enyém lennél olvasása összetörte a szívét.
Egyáltalán nem könnyű őrülten magunkba bolondítani egy fiút. Mármint, hogy a fiú őrüljön meg a szerelemtől. Különösen akkor nehéz ez, ha az érintett fiú emberemlékezet óta az unokanővérünkbe szerelmes. 
Ami laza szórakozásnak tűnt, a csábítás játékává válik. Sawyer és Lana szándékai talán eltérőek, de ugyanolyan hévvel vonzódnak egymáshoz.
Sawyer egy fájó szakításból próbál kilábalni. Három évig járt együtt Ashtonnal, gyerekkori szerelmével, akiről kiderült, hogy mindvégig Beau-t, Sawyer testvérét szerette. Lana Ashton unokatestvére, és azért érkezett, hogy vele töltse a nyarat, és nem utolsósorban meghódítsa Sawyert, akit gyermekkoruk óta szeret.


Véleményem: Az első részt is szeretettem, szóval a második rész kötelezővé vált a számomra. Valami könnyed, lágy, szerelmes könyvet akarok olvasni, amiben esetleg a szerelmi háromszög sem megvetendő. Egy nyálban tocsogó történet most minden vágyam! Lássuk, hogy Abbi Glines Ha esélyt adnál című könyvére az elhangzott állítások vajon igazak e vagy sem!

Ash unokatestvére, Lana nagyon szeretne elmenekülni a nyáron a saját, zűrös élete elöl, így Grovba utazik, hogy Ashnél tölthesse a nyarat. Ám nem csak a kikapcsolódás miatt érkezik. Lana csakis azért kezdte el sminkelni magát, fordított nagyobb figyelmet a ruházkodására, mert fő célja az, hogy meghódítsa az immáron 6 hónapja facér Sawyer szívét. Sawyer érdeklődését sikerül is felkeltenie.
Sawyer még mindig nem lépett túl azon a tényen, miszerint bátyja, Beau lenyúlta a nőjét. Egyfolytában avval szembesül, hogy őket kettejüket látja smárolni, ami nem vezet túl jó közérzethez. Ugyan volt pár randija Ash óta, de egyik lány sem volt Ashhez hasonlítható. Aztán egyszer csak megjelenik Lana. Az egykori kis szeplős békából, egy gyönyörű, fiatal nő érett, észveszejtően jó lábakkal. Sawyernek nagyon tetszik Lana. és már a későbbiekben nem is tudja elviselni, ha mással kell látnia. Így, randira hívja, csókolgatja, és egyébb intim dolgokat művel a szende lánnyal. A kérdés már csak az, hogy ami köztük van, nem csak egy futó románc lesz e? Hogy Sawyer nem csak féltékennyé akarja tenni Asht, hogy ezáltal visszaszerezze? Vajon tényleg többet érez Lana iránt, mint múló vágyat?

Az előző részt is szerettem, de a Ha esélyt adnál ezerszer jobb volt még annál is. Sokkal izgalmasabb eseménydúsabb, érzelmekkel fűtött. A könyv szinte csak olvastatta magát, és szívesen ültem le olvasni is. A könyv rettentő gyorsan beindult. Hamar a közepébe cseppenhettünk Sawyer lelkivilágába. Egyből informáltak lettünk, hogy mi is történt az elmúlt 6 hónapban. És az események egyre csak zúdultak ránk, hiszen Lana már az első 40 oldalban be is került a képbe.
A kötet ifjúsági regény révén a romantikáról, és egy tini életéről szólt. Mindezek mellett mégis izgalmas könyvről van szó, mely mellett nem lehet unatkozni. Legnagyobb örömömre Abbi a váltott szemszöges írásmódján ebben a könyvében sem változtatott, így egyszerre követhettük végig az eseményeket, két főszereplőnk szemein keresztül. Sawyer és Lana szemszögei igazán lebilincselőek voltak. Bár, hogy őszinte legyek, számomra Sawyer, azaz egy férfi fejében lenni sokkal imponálóbb volt, mint Lanáéban. Főleg most, hogy a mi tipikus jófiúnkból, egy kemény és izgalmas csávó kerekedett.
A történet alappillérei: a romantika, a csalódás;elvesztés fájdalma, a továbblépés, és a rossz családi helyzet feldolgozása.
A romantikus jelenetek ölelték fel a legnagyobb részt a könyvben. Azt kell, hogy mondjam, kifejezetten tetszik Abbi stílusa, főképp ha a romantikáról ír. Először is nagyon jól közvetítette az érzelmeket. Volt, amikor dühős, sírós, vagy egyszerűen boldog voltam  a könyvnek köszönhetően. Másrészt pedig, maga a románc izgalmas, bonyolult és reményteli. A szerelmes jeleneteket Abbi egy kis erotikával is megfűszerezte. A jelenetek nem kifejezetten durvák, de azért szeretném felhívni a figyelmet rá, hogy a könyv 16-17 éves kortól ajánlott. Az erotikus jelenetekről annyit, hogy átfűti őket a szerelem, a vágyakozás. Emellett a tisztelet fogalma is ott leng, hiszen Sawyer egyszer sem bizonyul kanos állatnak. Képes várni, és hajlandó a lemondásra.
A csalódás a kötet másik legnagyobb  része. Erre alapszik úgy, igazából minden. Sawyer ugyanis képtelen túllépni Ashen, de amikor Lana megjelenik, minden a feledés homályába merül. Ez egy kedvenc részem volt a könyvben. Hiszen Abbi írásaival segít feldolgozni, a hasonló helyzetbe kerülő emberek problémáit. Mindez köszönhető a realitásnak. Semmi sem volt eltúlzott, minden egyes momentum próbálta visszaadni a mostani generáció bajait, gyenge pontjait, és magát az általánosságot. Fordulópontja a könyvnek az érzelmi továbblépés, amit csak fűszerez a tény, hogy talán túl későn mondott le szereplőnk arról, amihez ragaszkodott. És ez igazán vegyes érzelmeket vált ki az összes karakterből.
A rossz családi helyzet Lana lévén a kötet részesévé vált újfent. Miképp az első részben Beau családi problémái kerültek előtérbe, úgy Lanáé is. Ez egy kis változatosságot kölcsönzött a történetnek. Arról már nem is beszélve, hogy Lana a családjának köszönhetően lett olyan, amilyen. Bizalmatlan, magányos, második vagy harmadik a fontossági listán. Ezek összessége mély nyomott hagy a lányban, így elég nehezen tudja megemészteni azt, hogy Sawyer nem teljes mértékben csak az övé.
Az előző kötettel ellentétben, ahol minden szereplőt szerettem, ebben a könyvben azért voltak már fenntartásaim. Sawyer a kötet elején szemétláda volt, ami igazándiból nem zavart túlzottan, hiszen milyen is legyen egy férfi, miután megfosztották a "tulajdonától"? Azon sem igazán akadtam fenn, hogy a fiú mindenáron ki akarta használni szegény lányt, hogy féltékennyé tegye vele Asht. Viszont az, hogy Lana mekkora egy papucsnak mutatkozott, na az már megdöbbentett. Hagy némi kivetnivalót maga után, hogy Lana minden egyes hibát, hozzátenném, hogy nem kis hibát, megbocsát Sawyernek. Komolyan meglepődtem, amikor végre ez a lány is a sarkára állt, és elküldte Sawyert egy melegebb éghajlatra.  Persze hősszerelmesünk csak ekkor ébred rá arra, hogy mit is érzett valójában a lány iránt. Jellemző! Oké, azt nem mondom, hogy nem egy klisé halmaz a történet, de ennek ellenére mindenképpen el kell olvasnotok, megéri! Egy igazi nyári délutánra való szerelmes történet.
A kötet végéről csak annyit tudok mondani, hogy méltó befejezése lett a történetnek. Kifejezetten imádtam ezt a kis előretekintés a jövőbe, ahol mindkét párunk esküvőjét követhettük  végig. Kicsit sajnálom, hogy nincsen több Vincent testvér, de ki tudja? Lehet, hogy Abbi előhúz egyet a kalapból? XD

Értékelésem: Az előző rész is tetszett, de ez felülmúlta minden elvárásomat. Érzelmes, izgalmas, fülledt, vágyakozással, reménnyel teli kötet volt. Igazi nyári kis olvasmány. A karakterekkel nem voltam teljes mértékig megelégedve, kiváltképp Lanával nem. A romantikus jelenetek azonban jól leírt, kitaláltak voltak. Az erotikus jelenetekben sem szenvedett hiányt a történet. Aminek örültem, hogy szintén előkerültek a kötetben a családi problémák, és az, hogy egy tini hogyan is kezeli az ilyen helyzeteket. Mint láthattuk, nem túl jól. A csalódás fájdalma szintén nívós részét képezte a kötetnek, ahogy a továbblépés is. Egy igazi szerelem kialakulásának lehettünk tanúi a könyvben, mely nem kevés bonyodalommal, vitával társult. Egy igazán eseménydús, lebilincselő, magával ragadó könyv volt.
Mindenkinek csak ajánlani tudom! ;)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.