2015. március 1., vasárnap

A. O. Esther - Kristályfény

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.

Oldalak száma: 498

Kiadás éve: 2014

Sorozat: Összetört glóriák 5.

További oldalak a sorozathoz, írónőhöz:
http://www.aoesther.com/



Fülszöveg: Az angyalok megérkeznek a törpék birodalmába a varázsporért, de a szívük is megszakad attól, amit ott találnak. Az anyját sirató Frídr, aki bűbájjal hatalmába kerítette Joshuát, bosszúért remeg. Elijah szemére rémálmokat küld, melyekben Sophiel más férfiaknál keresi a gyönyört. Alig várja, hogy a féltékenységtől őrjöngő Elijah megölje szerelmét, majd a varázsital bódulatából felébredve maga is belehaljon a bánatba. A még mindig Arielről ábrándozó Machiel az Azraeltől ellopott néhány kristálykoponyával Birca szigetére menekülne, ám foglyul ejti a kegyetlenségéről híres norvég király, Harald. A kristálykoponyák pusztító erejét tudva Muriel, az Ásványok Angyala alászáll, hogy hatástalanítsa azokat, de halálos veszedelembe kerül.




Véleményem: Az előző rész, a Mennyország kulcsa befejezése után, kétség sem férhetett ahhoz, hogy a Kristályfényt is el fogom olvasni. (Amúgy a borítók egyre szebbek, és ezek is nagy hatással vannak arra, hogy minél előbb kiolvassam a köteteket.) A Kristályfény az Összetört glóriák immáron 5. része. Nem semmi, hogy hova jutott már el A. O. Esther! Csak gratulálni tudok, hiszen ami jó, abból egyre többet és többet akarnak az emberek. Így vagyok én is az Összetört glóriákkal, és persze Eszterrel is, aki nemcsak, hogy tartja a tőle már megszokott szintet, hanem mindig magasabbra is emeli azt. És, a Kristályfényben sem okozott csalódást! Na, lássuk, hogy miért!!



Princess Lauralye by Selenada on deviantART. I want her to do my cover art for my Fantasy Trilogy.
Muriel
Minden ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért. Kis csapatunk megszerezte a varázsport, így a törpékhez indulnak, hogy fegyvert készítsenek belőle. Ám, amit ott találnak, elborzasztja őket. Mizariel gonoszságának köszönhetően egyetlen egy törpét leszámítva, az összes törpe meghalt. Így Sophiellék zsákutcába jutottak.
Gabriel kezdi visszavenni az irányítást a teste felett, így amikor végre sikerül megszöknie Azrealéktól, újra egyesül csapatunk. Egy régi ismerősüket, és lányát, hogy hajtsanak végre egy varázslatot. Ám egy csatában az egyikük odaveszik, így csak Fridr marad életben, akinek innentől kezdve az a célja, hogy minden létező lehetőséggel megbosszulja anyja halálát. 
Kapunk egy új angyalt is, Murielt, az Ásványok angyalát, aki azért érkezik a Földre, hogy elpusztítsa a kristálykoponyákat. Ám itt tartózkodása alatt ő is rá kell, hogy döbbenjen, az élet nem is annyira egyszerű, mint azt hitte. És közben még az arkangyallal is összemelegedik. 
Elijahéknak viszont készülniük kell a nagy összecsapásra is, melynek ideje vészesen közeledik. Vajon túl fogják élni?


Törpék
Már a Mennyország kulcsában is érezhető, hogy valami óriási készül. És ez a Kristályfényben is észrevehető. A kötet velős része a toborzásra, a felkészülésre korlátozódik, amik mellett persze egyfolytában kapunk problémákat, gondokat, érzelmeket, új szereplőket, vérengzést, lényegében mindent, ami egy jó könyvhöz szükséges. 
A kötet nagyon gyorsan, és azt kell, hogy mondjam, brutálisan indul be. Egyből egy nép legyilkolásának vagyunk tanúi. Szegény törpék! De, ami azt illeti, ez a rész nagy kedvencem lett a kötetben. Nem azért, mert szadista vagyok! (Pedig ez még igaz is...) Hanem azért, mert teljes mértékben átadta Eszter az összes érzést, ami ilyenkor keresztül mehet egy emberen. Illetve az, hogy egy tömeggyilkosságról beszélünk, amit Eszter olyan szépen, körülményesen írt meg, hogy öröm volt olvasni. Itt leginkább arra asszociálok, hogy milyen körülmények között haltak meg a törpék.
Ám ezek a jelenetek meg is gyűlöltették velem véglegesen is Mizarielt, aki lényegében egy gonosz pótlékként került bele a történetbe. De, ha már gonoszokról beszélünk, érdemes megemlíteni Arshamont, aki végre visszatakarodni látszott a Pokol rémséges bugyraiba. SPOILER!! Ezt a palit nem lehet eltenni láb alól! SPOLIER VÉGE!! Illetve itt van még Fridr is, aki nem is kicsit nehezíti meg szereplőink életét.
Svédek
Szereplőink még az előző részben a vikingekben találnak szövetségesre, melynek köszönhetően nagyobb belátásunk nyílt a viking szokásokra. Ebben a kötetben, azonban a svédek is előtérbe kerülnek Machiel és Harald lévén. Tanúi lehetünk egy svéd esküvőnek, és a mézes heteknek is. A mulatságoknak, a pohárköszöntőknek. Elárulom, hogy ebben a kötetben számomra ez volt a legeslegszebb rész. Nagyon élveztem, és kifejezetten romantikus hangulatba hozott.
Ha már a romantikánál tartunk... Őszintén szólva A. O. Esther rosszabb a szerelmi helyzeteket illetően, mint Cassandra Clare. Nehogy sértésnek értsétek! Hogy mire is gondolok pontosan? Cassandra Clare is van egy olyan tulajdonsága, hogy a könyveiben egyetlen egy normális, egyszerű románcot nem tud megírni. Ez A. O. Estherre is jellemző, talán még jobban is, mint Clarre. Mindketten lehetetlen, lélegzet visszafojtó, lehengerlő, izgalmas, problémákkal teli szerelmi szituációkat írnak. Esküszöm, hogy ezek a bonyodalmak teszik csak igazán izgalmassá a könyvet. Maga a romantikus szál is rengeteget fejlődött a sorozat során. Most már egy olyan szintre jutott, hogy az önmagában is le tudna kötni. 
Fantasy Illustrations by Heon-hwa Choe
Sophiel
Water Lily Dream by Selenada.deviantart.com on @deviantART
Machiel
De az Összetört glóriákban nem csak a romantika kap főszerepet. Hanem a kultúrák keveredése, a misztikum, a varázslatok és a szereplők is. Fridrnek köszönhetően nem kevés izgalom és varázslat ért minket. Ugyanis a banya, anyja halála után teljesen begőzölt, és mindenáron ki akarta készíteni Sophiel és Elijah szerelmét. Ez nem kevés véres jelenetet, harcjelenetet szült. 
Eszter könyveiben nem szűkölködünk a szereplőkben. Rengeteg főszereplő, és annál is több mellékszereplő van. Mind kedvelhető karakter, és mindannyian kapnak egy kis saját teret. Több főszereplő szemszögéből követhetjük az eseményeket. Én még mindig sajnálom, hogy Sophiel állásából nem láthatunk semmit sem. Helyére azonban bekerült Machiel, akit mostantól a főszereplők palettáján köszönthetünk. Kapott egy jó nagy szeletet a Kristályfény tortából. :)
Emellett a könyv rendkívül eseménydúsra sikeredett. Minden szál egyre inkább kiteljesedni látszik. Úgyhogy én már nagyon izgulok, hogy mi fog ebből kisülni! :)
A könyv egy abszolút függővéggel fejeződött be, pont mint az eddigiek. De már kezdek hozzászokni. Szerencsére a következő rész, a Megbocsátás már itt van a kezemben, és azonnal neki is állok az olvasásának! Hihihi!! :)

Értékelésem: Öt csillag! Egyértelműen ez volt az Összetört glóriák legizgalmasabb, legeseménydúsabb része. Itt merült fel a legtöbb komplikáció is! :D A vikingek mellé, most már a svédek is betársultak, akik nem kevés meghökkentő pillanatot okoztak nekünk. Machiel végre főszereplővé érett, így jó nagy szerepet kapott az ő szerelme is. Volt itt minden, ami csak kell. Átok, küzdelem, varázslatok, sírás, bizalom, bizalmatlanság, félelem, szeretet. A Kristályfény egy igazán fondorlatos mű, amit öröm olvasni. A romantikus szál/szállak mostanra maximálisan kiteljesedtek, persze attól még rengeteg veszekedésnek lehettünk szemtanúi. Sok csatajelenet tette még izgalmasabbá, ezt az amúgy is eseménydús könyvet. Persze a feszültség egyre csak fokozódik, hiszen érződik, hogy a nagy csata még csak ezután fog bekövetkezni. A kristálykoponyák pedig erősítik az ellenséget?! A testvéreinket.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, felejthetetlen élményt nyújt! :) Én imádtam! <3 ♥








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.