2014. április 19., szombat

Wendy Higgins - Angyali gonosz

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 440

ISBN: 9789632613475

Kiadás éve: 2013

Sweet 1.


Fülszöveg: A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? A regény a Sweet sorozat nyitókötete.


Véleményem: A könyv több szempontból is érdekesnek ígérkezett, amikor rátaláltam. Hiszen ebben a kötetben a démonoké és a gyermekeiké (az Óriásoké) a főszerep, ami különlegesnek számít a fantasyk között is. 

From Wendy Higgins Writes: Books blog {Cover used on InkPop.com}Szóval... a könyvről. Anna egész eddigi életét normálisan élte, habár ő maga nem egészen az. Ugyanis látja az emberek auráját, ami alapján tudja, hogy mit éreznek mások. És minden érzéke sokkal kifinomultabb, mint ez átlag emberekké. Egész életében titkolja, hiszen ki hinne neki, ha azt mondaná, hogy látom mit érzel??!! 
Na szóval, egészen addig, amíg nem találkozik egy különleges, ámbár szexi és hibátlan dobossal, Kaidan Roweval, aki bár először furcsának ígérkezik, de a későbbiekben sok mindent meg tesz majd Annáért. 
Anna fényt derít a titkokra, ami körül öleli őt, de hogy mindent megtudhasson el kényszerül menni Ruth nővérhez, akit születése pillanatában ismert meg, és értékes információi vannak a lány számára. Hogy ne kelljen egyedül ilyen sokat utaznia Annának, elkíséri Kaidan is, ami már önmagában is bajjóslatúnak mondható.

A könyv nagyon pörgős, és ami talán a lényeg, hogy más, mint a többi fantasy. A démonokról alkotott kép, amit Wendy hozott létre igazán jó, hihető. Persze én keveselltem azokat a részeket, amikor megtudhattunk valamit a démonokról. Aminek nagyon örültem volna, hogyha többet dolgot megtudhattunk volna arról, hogy pontosan, hogy buktak ki a mennyből az angyalok, mert a könyvben csak olyan említés szintűre sikeredett az a rész.
Ettől függetlenül a démoni világ jól felépített volt, ahogy a rangok is. ( Lucifer irányította a hercegeket, a hercegek az Óriásokat, az Óriások pedig rávették az embereket különböző tettekre, amik persze nem jók. ) 
“I myself am made entirely of flaws, stitched together with good intentions.” ~ Augusten BurroughsKülön örültem, hogy az írónő nem állt meg ennyinél és létrehozott egy új fajt, a Suttogókat, akik tulajdonképpen Lucifer talpnyalói voltak. 
" Mindegyik herceg démonok egész hadának parancsol, ők szállják meg a h
alandókat, ők sugdosnak a fülükbe. Néha légioránusoknak is nevezik a fajtájukat. Magunk között csak szellem a nevük. "
A hercegeknek és az Óriásoknak az a feladatuk, hogy az embereket rosszra csábítsák. 12 bűn van, és minden herceghez tartozik egy bűn. Anna Belial lánya, aki az italt; a drogot; a függőséget kapta bűnének.
" Gondolom, hallottál a hét fő bűnről, azaz a haragról, a restségről, a torkosságról, az irigységről, a kapzsiságról, a bujaságról és a kevélységről. Nos, mindegyiknek egy felelőse munkálkodik a démonok közül az emberek világában. Az egyedüli kivétel a restség és a torkosság, nekik közös felügyelőjük van, hisz a legtöbbször össze is tartoznak. Van emellett hat kisebb bűn is: a hazugság, az emberölés, a gyűlölködés, a lopás, a házasságtörés és a narkó. Ami tizenkét sötét angyalt jelent ember alakban. A földi gonoszság e létesítményeit hercegeknek nevezik. "
Anna rendkívüli módon vonzódik az italokhoz és a droghoz apjának köszönhetően, de mégis mindig sikerült megállnia. Anna személye már az első pár oldalon megfogott. Könnyen tudtam vele azonosulni. Egy makacs, állhatatos, önfejű lány, aki tudja, hogy mi a jó, avagy a rossz neki. Nem hallgat a többiek cikizéseire, így mindvégig ártatlan marad. Bár egész végig úgy éreztem, hogy ő az a megmentésre szoruló lány, mégis többször bizonyította, hogy az ő élete nem ér annyit, és nem akarta, hogy mások kockáztassák érte az életüket.
Számomra talán egy kicsit túl sokat sírt, de jobban belegondolva indokoltan. Egy nagyon erős és összeszedett lány, aki mindig képes volt összeszednie magát.
32 Things You Know In Your Twenties That You Wish You'd Known As A TeenagerAmi Kaidant illeti, hát... tuti, hogy jó pasi, a veszélyesebb fajtából. És kinek nem lenne az esete egy jóképű, izmos, barna hajú, dobos, aki még ugyanazon a titkon is osztozik, mint a főszereplőnk, Anna. Bár az elején furcsállottam Kaidant a végére sikerült nagyon megszeretnem. Hiszen bár nagyon undok volt és sikerült eltaszítania magától Annát, mindig ott volt, ah szükség volt rá. És mindent kockára tett volna, hogy megvédje a lányt. Tipikus hőslovag.

Kedvenc szereplő: Anna, Kaidan
Kedvenc jelenet: amikor Anna és Kaidan együtt utaztak
Legrosszabb jelenet: Anna álma a hálálokról

Értékelésem: Ez a könyv megváltoztatta a démonokról és a Pokolról alkotott képemet. A szereplők könnyen megszerethetőek voltak. Izgalmas és könnyű olvasmány, amit garantáltan nem tudtam letenni. Egyetlen negatívumként csak azt tudom kiemelni, hogy keveset tudtunk meg a Mennyről, a Pokolról és a démonokról. Nagyon tetszettek azok a részek, amikor Anna másokkal együtt érzett, vagy az aurájukat látta.
Egyszerűen imádtam ezt a könyvet!!! Alig várom a folytatást!!! :)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.