2014. április 7., hétfő

Kerstin Gier - Smaragdzöld

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma: 444

ISBN: 9789632456829

Kiadás éve: 2013

Időtlen szerelem 3.


Fülszöveg: Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek. Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó. Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából. Beleszeret, aki elolvassa!

Véleményem: Szinte már sajnálkozva kezdtem neki ennek a résznek, ugyanis ez az utolsó kötet, és vége. Vége egy újabb oltári sorozatnak, amit nagyon megkedveltem.
A trilógia részei
Természetesen ebben a könyvben sem csalódtam. Sőt meg kell, hogy mondjam ez a rész sikerült Kerstin Giernek a legjobban. Pedig általában az utolsó részt szokták elrontani az írók/írónők.
A történet ott folytatódik, ahol az előzőnek vége lett. Gwendolyn borzasztóan haragszik Gideonra, hiszen a fiú végig hazudott neki az érzéseit illetően. Gwen továbbra is próbál rájönni a titokkal kapcsoltaos tényezőkre és azokra a hülye kecskerímekre, amit soha nem ért az ember. Leslie (Gwendolyn legjobb barátnője) kerüli Raphaelt (Gideon öccsét), hiszen legalább az ő elméjének tisztának kell lennie, hogy tervet eszelhessenek ki, tehát nem szerethet bele a fiúba. Charlotte továbbra is féltékeny Gwendolynra, és mindent megpróbál, hogy belekeverje a lányt valami rosszba.
Gideon mindent bevet, hogy kibéküljön Gwennyvel, de mindhiába. Még a "legyünk barátok" kérlelést is beveti, ami hát legyünk őszinték, nem arat túl nagy sikert. Hiszen melyik szerelmes lány reagálna erre jól? Na de mindegy...
Gwendolynékat újból meghívják egy bálra, ahol Saint Germain gróffal kell találkozniuk. Gwen ódzkodik attól, hogy a gróffal találkozzon vagy Gideonnal kelljen lennie, ezért meglóg a bálról és körülnéz az épületben. Egy verekedés után, (amit persze nem Gwendolyn vív meg) haza térnek és újra jóban lesznek Gideonnal. Ha mondhatom így most aztán tényleg közel kerülnek egymáshoz. De Gwendolynak még több titokkal kell szembesülnie, és a feje tetejére áll eddig is zavaros élete. Amiben meg kell hagyni Gideonnak is elég nagy szerepe van.
Ebben a könyvben Gwendolyn és barátnője Leslie továbbra is a titkokat fejtik meg, amiből mint kiderült jó sok van. Szerencsére mindent érthetően és logikusan írt meg Kerstin, úgyhogy nem panaszkodhatok. És még a számomra is bonyolult, majdnem kínai kecskerímeket is szép vázlatosan levezették. Bár kellett is, hiszen jó sok információt kaptunk egyszerre.
Minden egyes szereplőt sikerült megkedvelnem a végére még Charlotteot is, akit nem titok ki nem állhattam a sorozatban. Számomra sok volt, ahogy állandóan játszotta a felsőbbrendű lényt. De amint egy kis alkoholhoz jutott megkedveltem. Mire képes a pia, mi??

Kedvenc szereplő: Gwendolyn, Gideon
Kedvenc jelenet: amikor Gideon szerelmet vall
Legrosszabb jelenet: amikor lelövik Gideont

Értékelésem: Őszintén szólva imádom ezt a trilógiát és tuti, hogy bekerült a kedvenceim közzé, bár attól függetlenül, hogy Smaragdzöld volt a legjobb akadt vele némi problémám. Leginkább a végével. Ugyanis úgy fejezték be, mintha az írónő folytatni szeretné. Befejezetlen volt, de ennek ellenére Happy End. Bár szerintem ez várható volt. A végén ugye kiderült a titok, amit valahogy keveselltem. Nem mondom azt, hogy 100 oldalon kellett volna ömlengeni a titokról, és arról, hogy mikként oldják ezt meg, de azért valamivel többre számítottam. Ami még nagyon hiányzott nekem az az, hogy semmit nem árultak el arról, hogy mi történt a későbbiekben. Hiszen az Őrzőknek nem tudom hány évszázados munkája volt benne, hogy fény derüljön a titokra, amikor összegyűlt mind a 12 időutazó vére. Szóval kíváncsi lettem volna, hogy ha véghez vitték a feladatot mit csinálnak. De persze, amilyen romantikus alkat vagyok valami többre számítottam Gideonnal és Gwendolynnal kapcsolatban is. De hát ilyen az élet. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen némi hiányossága ellenére is az egyik kedvenc könyveim közzé tartozik.


Extra




Nézzétek mit találtam, pontosabban mit talált a barátnőm. Néhány német Időtlen szerelem fanatikus készítette. Szerintük így néznének ki a következő részek borítói. Nem tudok mást mondani csak azt, hogy szeretnék én is ilyen tehetséges lenni. 
Állítólag egy rajongó tovább írta, és az interneten el lehet olvasni németül. Kár, hogy nem tudok folyékonyan németül!
Hát nem gyönyörűek? És nagyon hasonlítanak az eddigi szisztémához. Az én érdeklődésemet felkeltették, és kíváncsi lennék, hogy vajon miről szólhat a folytatás!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.