2014. február 2., vasárnap

Kim Harrison - Boszorkányfutam


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Eredeti cím: The Hollows series Book 1: Dead Witch Walking

Fordító: Bódi Virág, Pollák Tamás

ISBN: 9789633731727

Várható megjelenés: 2014


Fülszöveg: Rachel Morgan diplomás boszorkány - az Inderland Security fejvadásza - úgy dönt, hogy felmond eddigi munkahelyén, és magánvállalkozásba kezd. Vele tart Ivy Tamwood is, az IS egyik leghatékonyabb ügynöke. Ezért Denon, a bosszús ex-főnök, vérdíjat tűz ki a boszorkány fejére. Kezdetét veszi a halálos futam. Rachel egyetlen kiutat lát szorult helyzetéből: ha bebizonyítja, hogy a tekintélyes, törvénytisztelő állampolgár hírében álló Trent Kalamack titokban a fekete bio-gyógyszer piac nagykutyája, és átadja az IS-nek, cserébe saját életéért. Alakváltó bérgyilkosokkal harcolva, a boszorkány-mesterség nehézségeivel küzdve, vérre menő ütközeteket vívva, Rachel már maga sem tudja mi kockázatosabb: felmondani az IS-nél vagy elkapni Kalamackot. Nem beszélve arról, hogy leendő irodájukban egy fedél alatt kell laknia a kotnyeles Jenks-szel, valamint az előkelő családból származó Ivy-val, aki saját bevallása szerint „nem praktizáló vámpír”, ám meg-megvillanó hegyes kis szemfogai mégsem tűnnek életbiztosításnak. Vámpírból nem lesz szalonka, és Ivy-tól néha tényleg frászt lehet kapni. Főleg napnyugta után.


Az eredeti könyvet 2008. - ban a Beholder kiadó adta ki. Olyan sikere lett a kötetnek, hogy most a Könyvmolyképző is kiadta. Ez a második nyomtatvány. Aminek a borítja személy szerint sokkal jobban tetszik nekem. Egyből az egyik boszorkányvadászos film jutott eszembe a (Boszorkányvadászok, elég jó film, akit érdekel annak ajánlom). 
Sajnos a könyv második részét még nem adták ki és úgy tűnt nem is akarják, de talán... Na jó nem reménykedem :(
Szóval a könyvről ... Hát meg kell, hogy mondjam nem egészen erre számítottam, amikor elkezdtem olvasni. Persze jó értelemben véve. Pozitívan lepett meg a könyv összetettsége és komolysága.
Az írónő nagyon jól felépítette ezt az új világot, amibe betekintést nyerhettünk. Bemutatta a múlt történéseit, hogy miképp fejlődött ki ez a mai világ, hogy milyen vírusok pusztítottak, milyen háborúk dúltak (mondjuk ez utóbbiak a valóságban is megtörténtek) és, mi vezetett ahhoz, hogy minden ember tudja, hogy boszorkányok, vámpírok, és egyéb torzszülöttek élnek köztük. 
Rachel
Ködölt formában még az emberi butaságokra is kitért, mint például, amikor az emberek rájöttek, hogy köztük élnek természetfeletti lények, akkor leromboltak biológiai laborokat, a gyógyszerek gyártását lefújták, és egyéb számukra nem túl hasznos lépéseket tettek.
Tulajdonképpen Kim Harrison alapjaiban változtatta meg a világot, ami jó döntés volt a részéről, mert így egy sokkalta részletesebb világba csöppenhettünk.
Rachel az IS (Inderland Securityben) dolgozik. Egy fejvadász, aki nem mellesleg egy boszorkány is egyben. De a főnöke Denon szívatja a lányt és szar munkákat ad neki, amit Rachel akarva - akaratlanul is elszúr. Denon szeretne megszabadulni a lány szolgálataitól, de a szerződés miatt nem rúghatja ki Rachelt. És az IS ből kilépni nem ajánlott, hiszen akik eddig megtették mind meghaltak. Rachel megmakacsolja magát és 7 év szolgálat után ott hagyja a munkahelyét, egy vámpír barátnőjével együtt, aki talán az egyik legjobb fejvadász a cégben, Ivyvel.  A cég vérdíjat tűz ki Rachelre így a lánynak vigyáznia kell, nehogy valami baj érje, hiszen a főnöke megfenyegeti.
" - Ahogy kilépsz az utcára, a futam elkezdődik."
Rachel megtalálja a megoldás kulcsát, hogy el kell kapnia az egyik legtehetősebb és legbefolyásosabb bűnözőt, Trent Kalamackot. Az utána kapott pénzből kitudná fizetni az IS- t, így nem küldenének rá bérgyilkosokat.
Megnevetettek az olyan kis apróságok, mint a gyűrűbe rejtett antiszeplőamulett vagy, ahogy Jenks, a kis pixi beszélt. Ez a sok X, az elején azt hittem, hogy elírások, de nem .... tényleg ezt találta ki az írónő. Nem nagy dolog, de tetszett ez a kis apróság, amivel gazdagította Jenks jellemét, a szabadszájúságon kívül, persze :))
Ivy
" – Mindenki erről beszélt odabent. Meg hogy vixketés-bűbájjal próbáltál elkapni egy vérfarkast, de elvextetted, amikor a férfivécébe menekült, mert hát hogy nézett volna ki egy Rachel Morgan a férfibudiban… Perxe, az tényleg nem nőknek való, hanem kibaxott vérfarkasvadáxoknak, ugye, Raxi? Raxi, a vérfarkas-specialista! "
Rachel meg kell hagyni nem egy mimóza csaj, aminek én nagyon örültem. :) Önálló, önfejű, makacs, céltudatos, döntésre kész. Ezt már az első laptól kezdve éreztem, és örültem, mint majom a farkának, hogy nem egy tipikus elveszett főszereplőről kell olvasnom, hanem valami izgalmasabbról.
A történetben a másik nagy kedvencem egyértelműen Ivy volt. Az írónő eltalálta, hogy, hogy alkothat olyan vámpírt, aki érezni képes. Ugyan Ivy egy élő vámpír, sokszor behódolt a vágynak, hogy igyon Rachelből, de mindig időben észhez tért. Okos, megfontolt és óvatos volt. Tehát teljes mértékben ellentettje Rachelnek.

Kedvenc szereplő: Rachel, Ivy, Jenks

Kedvenc jelenet: a patkányviadal, ahol megismerte Nicket

Értékelés: Amit igazán sajnáltam, hogy a könyvben nem sok helyet kapott a romantika, de kárpótolt az, hogy a könyv az elejétől a végéig rendkívül pörgős volt. Ugyan szeretem a részletes leírásokat, de ebben a könyvben már sokalltam. Egyszóval a könyv nem volt rossz, de nagyon hiányoltam benne a ROMANTIKÁT.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.